Recensie

cropped-leessst-logo.jpg

Recensie Hollandlamp:

Voor Hollandlamp is het belangrijk dat de content op onze website goed gestructureerd is. Om te zorgen voor eenheid onder de schrijvers, hebben we Susanna van leessst gevraagd een training samen te stellen om de gewenste eenheid te creëren.

Susanne heeft in een paar duidelijke workshops ons veel nuttige informatie gegeven over hoe om te gaan met de vraagstukken die we dagdagelijks tegen komen. Elke deelnemer was enthousiast en we zien dat de structuur in zekere maten beter zichtbaar wordt.

Susanna wil ik, Jeroen Workum van Hollandlamp dan ook van harte aanbevelen (niet aan onze concurrenten natuurlijk)

Recensie Workshop Creatief Schrijven

Schrijven is de rode draad in mijn leven. Als klein meisje schreef ik al verhaaltjes en ook in mijn tijd als advocaat deed ik niets liever dan processtukken schrijven. In de periode dat onze oudste dochter ernstig ziek werd, hield ik iedereen schrijvend op de hoogte. En ook toen we in de VS woonden, schreef ik. Ik meldde mij aan voor een online schrijfcursus en ben gaan schrijven voor een online tijdschrift. En ook nu, als ondernemer, geniet ik enorm van het schrijven van blogs. Afgelopen zomer deed ik  voor het eerst mee met een schrijfwedstrijd. Mijn bijdrage werd gepubliceerd in de verhalenbundel De Zon en zo leerde ik Susanna Florie van Leessst kennen. Meedoen aan een inspirerende schrijfmiddag van Susanna was voor mij een logisch vervolg. Op 16 september jl. was het zover. Alles klopte. Van de locatie en de creatieve opdrachten tot de individuele aandacht in een bijzonder gezelschap. Susanna geeft je het gevoel dat alles kan en alles mag. En ondertussen deelt ze waardevolle theorie over de opbouw van een verhaal. En hoe gaaf is het dat ze zelf al een bloedstollende thriller heeft geschreven (die ik natuurlijk gelijk heb gekocht). Susanna heeft mij weer een eind op weg geholpen om mijn droom werkelijkheid te laten worden. Dat boek gaat er komen, hoe dan ook. In de tussentijd gebruik ik de tips van Susanna voor mijn blogs en hoop ik nog veel meer schrijfinspiratie te mogen krijgen.

Saskia Bultman-Beele, Legally Personal

 

Recensies Training Blogs en Webteksten Schrijven

Vorig jaar heb ik veel tijd besteed aan de inrichting van onze site. Een nieuwe site maken is leuk, om elke keer een pakkend verhaal te bedenken over technische installaties voor waterbeheer valt echter niet mee. Met alleen mooie foto’s en een goede lay-out blijft de bezoeker natuurlijk niet lang geïnteresseerd, voor ons dus reden genoeg om een training webteksten te volgen.

Tijdens de training welke ik samen met een collega gevolgd heb kregen we voldoende tips en tricks om tekst leesbaar en pakkend te houden. Concrete verandering na de training is dat ik nu vooraf een aantal punten over mijn onderwerp opschrijf, aan de hand van deze onderwerpen schrijf ik mijn tekst. De tekst zelf probeer ik goed leesbaar te houden zoals tijdens de training geleerd. De training heeft er voor gezorgd dat ik meer inspiratie over het onderwerp heb en het verhaal beter leesbaar is. Het was een inspirerende avond met cursisten welke vaak dezelfde problemen ervaren. Een aanrader dus!

Jeroen

 

Ik vond het een leerzame en gezellige avond. Door in duo’s (verschillende bedrijven) te werken word je gedwongen om kritische vragen te stellen en ook zelf kritisch te kijken naar hetgeen je eigenlijk wil vertellen op je website. Wat ikzelf nog regelmatig toepas is het onderwerp op papier te zetten en daar eerst 5 minuten over te schrijven. Gewoon wat in je opkomt over dat onderwerp. Dat helpt mee om te komen tot een tekst voor op de website.

Monique

 

Ik heb de training als leuk en waardevol ervaren.

Het ging bij mij vooral over het schrijven van teksten voor mijn website.

Ik was niet voornemens om een Blog te gaan schrijven, door de training ben ik wel geprikkeld en overweeg ik het nu.

In ieder geval is deze training een aanrader.

John

 

Dank voor je fijne training en E book. Trouwens ook voor de omschrijving voor de ‘punten’.

Fijn dat je zo mee denkt.

De training heb ik door jouw gedrevenheid en passie voor schrijven als heel prettig ervaren. De groep was gemotiveerd en inspirerend. Jammer dat we ons schrijven niet deelden. Dat vond ik van de eerste schrijftraining wel erg leuk. Knap en inspirerend.

Ga zo door!!

Marjon

Advertenties