Scholen

Schrijfster op school

Hoe leuk is het als er een echte schrijfster op school komt vertellen over haar werk, haar leven, haar inspiratie? 

 

Voor groep 1, 2, 3 en 4.

Schrijfster Susanna Florie komt in de klas vertellen over haar leven als schrijfster, op het digibord (of eventueel op papier) laat Susanna een verhaal zien over een monster dat gewoon wil zijn: Snoffum. Ze vertelt hoe dat tot stand is gekomen en leest voor.

Daarna gaan we met zijn allen een verhaal bedenken en de klas krijgt deze cadeau met een prachtige illustratie er bij. Als laatste is er gelegenheid om vragen te stellen.

Voor het thema Dieren, is er een aparte les, namelijk die van Miles op Reis. Susanna neemt je mee door een wereld van bijzondere dieren. Er zijn gedichten, verhalen en vragenlijsten en hier gaan we ook zelf een verhaal over een dier verzinnen.

 

Voor groep 5, 6, 7 en 8.

Schrijfster Susanna Florie komt in de klas vertellen over haar leven als schrijfster en ze laat op het digibord (of eventueel op papier) zien hoe een boek tot stand komt. Susanna gaat dieper in op het verzinnen van personages, wat komt er allemaal kijken voordat er een boek is, spanning in verhalen en ze geeft de kinderen inspiratie om zelf een verhaal te maken.

 

Voor leerlingen van middelbare scholen.

Schrijfster Susanna Florie komt in de klas vertellen over haar leven als schrijfster en ze laat zien hoe een boek tot stand komt. In overleg met de docent stelt ze een passende les samen voor de leerlingen. Thema’s voor lessen zijn bijvoorbeeld: Inspireren, spanning, uitgeven, taal, personages, lezen en schrijven is leuk.

Zo groot als papa

Advertenties