Samenwerken met… Eveline Broekhuizen!

Samenwerken betekent voor mij elkaar versterken, sparren met een vakgenoot, van elkaar leren en leuke collega’s zijn. De samenwerking met Eveline begon toen we op Social Media de overeenkomsten zagen, maar ging werken toen we onze verschillen benoemden. ‘Dit betekent dat wij samen een topteam zijn,’ bedachten wij.

Ik stel je voor….

 

Eveline Broekhuizen

Ik ben Eveline Broekhuizen, redacteur, schrijfcoach en corrector. Met mijn bedrijf Elibro Tekst & Redactie verbeter ik verhalen en help ik mensen met het schrijven van hun boek. Dat kunnen allerlei soorten boeken zijn: thrillers, managementboeken, romans, kinderboeken, fantasy of een boek over jouw bedrijf.

Ik woon samen met mijn vriend in Schagen. In mijn vrije tijd lees ik graag, ik hou van koken en lekker eten, ik speel harp en sport twee keer in de week.

 

Wat doet een redacteur?

Als redacteur werp ik een frisse blik op jouw tekst. Ik kijk wat er goed gaat, wat er beter kan en hóe dat beter kan. Ik geef feedback op de inhoud, stijl en structuur van de tekst. Een schrijver zit vaak dicht op de tekst, waardoor het lastig is het overzicht te houden, helemaal na een aantal versies. Een redacteur zorgt dat jouw boodschap goed op de lezer overkomt.

 

En wat doe je nog meer?

Behalve redacteur ben ik ook schrijfcoach en corrector. Als schrijfcoach stimuleer en motiveer ik auteurs tijdens het schrijven. Wanneer je graag een boek wil schrijven maar niet weet waar je moet beginnen, moeite hebt de juiste structuur te vinden of je writer’s block wil oplossen, dan kan ik je helpen.

Een corrector komt in beeld als de redacteur zijn werk heeft gedaan. Wanneer de inhoud van het verhaal klopt en alles op de juiste plaats staat, controleer ik nog één keer of alle woorden goed gespeld zijn. Een boek is immers een investering in je imago, dus is het belangrijk dat er geen taal- en typefoutjes in staan.

 

Samenwerking

Ook begeleid ik auteurs met het uitgeven van hun boek. Ik help ze met het vinden van een uitgever of geef advies over het uitgeven in eigen beheer. Ik werk met diverse uitgeverijen en self-publishing-platforms samen en ik ben heel blij dat ik Uitgeverij Leessst hieraan mag toevoegen. Susanna Florie begeleidt het hele proces van de opmaak, het drukken en de marketing van je boek. Zo vullen wij elkaar goed aan. Samen geven wij ook de training Ben jij een expert? Schrijf een boek!

Wil je meer weten over mij? Neem dan een kijkje op http://www.elibrotekstenredactie.com en volg me op Facebook, Twitter en LinkedIn.

 

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Samenwerken met… Eveline Broekhuizen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s