Rennen in de regen

 

Ik hou van de zon. Ik hou van hardlopen. En het lijkt ideaal: terwijl je geniet van de warmte van zonnestralen op je huid, de wereld er net ietsje mooier uitziet in het zonlicht en je spieren niet teveel afkoelen als je even stilstaat, ren je vrolijk (bijna huppelend) door het prachtige landschap. Bijen die zoemen, vogels die kwetteren, een auto die rakelings langs je heen scheurt, je kunt ervan genieten.

 

En heb je ze ook gezien die rupsen die in de kaalgevreten bomen zitten, die langs draden van en naar de grond kruipen? Het is zo’n vrolijk schouwspel als de zon erop schijnt. De pollen die door de lucht sluipen, de vliegjes in je mond en ogen, je bijna botsing met een scootmobiel omdat je die niet had horen en zien aankomen; de zon scheen in je ogen. Het is heerlijk, hardlopen met een zonnetje op je oververhitte hoofd.

En dat is nu precies mijn ding met hardlopen in de zon: ik raak oververhit…

 

In die striemende regen, het water uit mijn haren, mijn sokken soppend in mijn schoenen en zonder bril, want door die druppels zie je echt helemaal niets meer, liep ik vanmorgen veel verder dan ik normaal doe. Ik had zelfs nog energie over… (maar mijn rondje was af, de laptop wachtte, mijn ideeën wilden eruit en nog meer van dat soort dingen). Ik voelde me fris, opgeladen en zelfs mijn hoofd was niet zo gek rood als anders.

Rennen in de regen gaat veel beter!

 

Hardlopen geeft mij inspiratie: daarna ga ik zitten, tien minuten free writen en dan uitwerken. Hup, weer een blog. Het klinkt simpel en zo is het ook. Gewoon doen.

Dus, wat is jouw inspiratiemoment? Wanneer gaan je handen jeuken? Wanneer wil jij schrijven? Ik ben benieuwd!

 

Lees meer:

Creatieve Schrijfworkshops

Schrijf jij een blog in 1,5 uur?

Schrijfwedstrijd De Zon

Storytelling

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s