Wat is Storytelling eigenlijk?

 

Storytelling is niets meer en minder dan het vertellen van jouw verhaal. Dit kan een levensverhaal zijn, maar ook het verhaal achter jouw bedrijf.

  • Hoe is jouw bedrijf ooit begonnen?
  • Waarom doe je wat je doet?
  • Wie zijn de drijvende krachten achter jouw bedrijf?

 

Storytelling maakt een bedrijf menselijk

Mensen hebben emoties, maken een ontwikkeling door, hebben wensen en verlangens en juist dit maakt ze zo interessant. Daarom gunnen wij, vertrouwen wij en raken wij elkaar.

Wij zijn geneigd de dingen om ons heen menselijke eigenschappen toe te dichten: de zon schijnt vrolijk, de plantjes kwijnen weg, de tafel is robuust en stoer, deze auto betekent alles voor mij. We snappen dit allemaal, maar waarom doe wij dit niet met ons bedrijf?

 

Waarin ben jij groot?

Steve Jobs heeft Apple en Pixar menselijk gemaakt. Waarom zijn deze bedrijven zo groot en succesvol? Doordat ze begonnen zijn vanuit een idee, ze hebben een ontwikkeling doorgemaakt en hebben wensen en verlangens voor de toekomst. Steve Jobs was Apple en Pixar, ben jij dit ook voor jouw bedrijf?

Kenneth Cole, waar ik ooit voor gewerkt heb, verkoopt schoenen; de zolen van deze schoenen vertellen een verhaal, de map van Manhattan staat eronder bijvoorbeeld. Hij noemt dit vertellen van een verhaal Sole Searching en hij past dit toe binnen heel zijn onderneming. Het werkt. Zijn de schoenen van een uitstekende kwaliteit, fijn om op te lopen en geschikt voor elke gelegenheid? Ja, maar Sole Searching, het verhaal maakt ze uniek.

 

Jij bepaalt de richting van jouw bedrijf

Ik geloof dat iedereen een Pixar, een Apple of een Kenneth Cole is. En zelfs in dit nuchtere, kleine landje kan jij met bezieling vertellen waarom jouw bedrijf is wat hij is of doet wat hij doet. Je hoeft geen geboren verhalenverteller te zijn om jouw bedrijf een stukje groter en beter en menselijker te maken.

Jij bepaalt de richting van jouw bedrijf door antwoord te geven op bovenstaande vragen. Ik kan het voor jou opschrijven, jouw verhalenverteller zijn of misschien kan jij het zelf, maar heb je een zetje in de rug nodig door middel van een training.

Vertel het verhaal.

Ik help je graag.

 

Training – Bloggen is storytelling

Zakelijke teksten – Ben ik jouw verhalenverteller?

Creatief Schrijven – Iedereen heeft een verhaal

 

FullSizeRender

storytelling

 

Advertenties

3 gedachtes over “Wat is Storytelling eigenlijk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s